Lejlighederne på Holbergstien er indrettet forskelligt enten opdelt i to mindre rum eller et større rum – alle med stort handicapvenligt toilet.
Lejlighederne er forbundet i 4 levegruppe med hvert sit mindre køkken, opholdsstue og spisestue.
Indgangen til lejlighederne sker via fællesarealerne. Lejlighederne ligger alle i stue-plan og har terrassedør med udgang til en lille privat flisebeklædt terrasse med hæk.
På Holbergstien lægges der stor vægt på, at borgerne har den ro og nødvendige tid, der skal til for, at de kan samarbejde omkring de forskellige gøremål i hverdagen. Det betyder, at der er forskellige planer for den enkelte borger, som tager udgangspunkt i deres individuelle behov. Lejlighedsvis planlægges små sociale aktiviteter i levegrupperne gerne omkring spisning eller aftenhygge, og der køres ture i weekender og ferier.
Pårørende er velkomne på Holbergstien, hvor borgerne kan få besøg. Disse besøg foregår i borgernes lejligheder, da fællesområderne tilhører alle borgere og skal kunne tage højde for deres behov for skærmning.
På Holbergstien arbejdes der på at skabe et omsorgsfuldt og meningsfyldt miljø, som sikrer trygge rammer for borgerne. Vi har fokus på, hvordan dagsformen er for den enkelte og understøtter og guider borgerne ud fra dette. Målet er at skabe livskvalitet for borgere med udgangspunkt i et tæt og roligt samspil mellem borgeren og medarbejderne.
I hverdagen er der opmærksomhed på at borgerne har selv- og medbestemmelse, og vi bruger den nødvendige tid, således at samarbejdet om fx personlig pleje opleves værdigt. Dette gælder også borgernes øvrige gøremål hvor tid, timing og trivsel spiller en stor rolle i hverdagen.
For at kunne bevare et individuelt perspektiv på borgerne og sikre kvalitet i indsatsen, trækkes der på forskellige perspektiver i mødet med borgerne. Dette er fx et neuropædagogisk perspektiv, forståelsen af sensoriske udfordringer, autismepædagogik, samt en kognitiv ressourcefokuseret og anerkendende pædagogisk tilgang (KRAP).
Principper for pårørendeinddragelse
På hele handicapområdet i Randers Kommune arbejder vi ud fra et ”Kodeks for det gode borger- og pårørendesamarbejde på handicapområdet i Randers”.
I hverdagen er det vigtigste pårørendesamarbejde samarbejdet med forældre/værge og andre nære pårørende omkring den enkelte borger. Vi ser de pårørende som en vigtig samarbejds- og sparringspartner, når det omhandler borgeres trivsel. Pårørende vil blive inddraget i væsentlige beslutninger om borgeren – eksempelvis beslutninger som omhandler borgerens hverdag, økonomi og lignende – i det omfang borgeren/værge ønsker dette.
Samtykke til pårørendeinddragelse
Inddragelse af pårørende sker altid på borgerens præmisser i henhold til at værne om borgerens selvbestemmelsesret. Kan borgeren ikke selv give udtryk for ønsket om pårørendeinddragelse, er det borgerens værge, der beslutter i hvilket omfang, de pårørende inddrages.
På Holbergstien tilbyder vi fuld kostordning. Kostprisen fastsættes fælles for hele Randers Kommune og justeres en gang om året. Er du fraværende til tre eller flere sammenhængende hovedmåltider, kan du få kostrefusion, som modregnes din kostbetaling den efterfølgende måned.
Daglige måltider
Der bliver serveret fem måltider i løbet af dagen – tre hovedmåltider og to mindre måltider i form af eftermiddags- og aftensnack.
Kostpolitik
På Holbergstien går vi op i at servere sund og varieret mad til borgerne. Vi bestræber os på at sammensætte kosten i henhold til anbefalingerne fra kostpyramiden, der beskriver de rette mængdeforhold i en afbalanceret kost. Det betyder, at vi køber og serverer groft og grøn mad til borgerne.
Vi tilbyder diætmad til beboere, der f.eks. har særlige behov som følge af f.eks. diabetes, allergi osv.
Holbergstien er placeret centralt i Randers med kort afstand til busforbindelse. Der er 150 m til nærmeste busstoppested, hvor der blandt andet kører bybusser til Randers Midtby.
Holbergstien har også en bus, som vi blandt andet bruger til ledsagelse til læge og andre aktiviteter på botilbuddet.